Definitieve ontharing

Beautysalon Derma-Plus is erkend als gecertificeerd instituut door Energist Group.

Betaling met bancontact is mogelijk.
BEHANDELINGEN VOOR GELAAT EN LICHAAM.
Behandelingen vanaf € 35,00.
De kostprijs is afhankelijk van de oppervlakte van het te ontharen gebied.
De prijs voor uw behandeling wordt bepaald tijdens een gratis intakegesprek.
Het intakegesprek is volledig vrijblijvend.
Tijdens een intakegesprek wordt tevens een proefpatch uitgevoerd. Dit kost u slechts 20 € en wordt in mindering gebracht bij de eerste behandeling (uitgezonderd bij acties, tenzij anders vermeld).
 vpl permanente ontharing
Opgepast
!
Het VPL systeem van Energist heeft een dermate goede reputatie, dat steeds meer firma’s zijn gaan beweren dat hun apparaat ook werkt volgens het VPL-systeem.
Sterker nog, sommige beweren dat hun toestel een verbeterde versie is.
Zowel de naam VPL als het VPL- systeem zijn door Energist gepatenteerd.
Dit betekent dat juridisch werd vastgelegd dat geen enkel ander merk de naam VPL mag gebruiken, noch het systeem mag namaken.
Het Energist VPL systeem is technisch sterk beveiligd wat het breken van bepaalde codes en namaak belet.
Kortom, alleen Energist biedt u de unieke VPL-methode !!

Woordje uitleg:
Energist onderscheidt zich echter van de andere definitieve ontharing-systemen door het unieke VPL-systeem:
VPL betekent dat elke lichtflits bestaat uit een reeks miniflitsen, micropulsen genaamd, waarvan, afhankelijk van het huidtype, kan gekozen worden tussen 2 tot 15 micropulsen, met een duur van 7 tot 385 milliseconden binnen één flits.
Dit systeem met miniflitsen heeft enkele grote voordelen:
De temperatuur in de haren kan veel hoger opgedreven worden, zonder dat de huid mee opwarmt. Hierdoor worden veel meer haargroeicellen per behandeling uitgeschakeld waardoor men minder behandelingen nodig heeft om tot een permanente haarreductie te komen
1. het is veilig voor de huid
2. ook fijne haren verdwijnen
3. mensen met een donkere huid kunnen behandeld worden
4. minder donkere haren kunnen behandeld worden
5. de behandeling is nagenoeg pijnloos
6. er zijn minder sessies nodig om een permanente ontharing te bekomen

Belangrijk:
Wanneer mag een VPL-behandeling niet toegepast worden?
1) zwangerschap. Behandelen met VPL is weliswaar volstrekt ongevaarlijk, maar toch geven we er de voorkeur aan niet te behandelen rond de buikzone tijdens zwangerschap om te vermijden dat, als er toevallig complicaties optreden, dit met de VPL- behandeling zou geassocieerd worden. Een tweede reden om tijdens zwangerschap niet te behandelen is omwille van hormonale storingen. Haargroei kan hierdoor beïnvloed worden.
2) epilepsie 
3) een voorgeschiedenis van lichtovergevoeligheid
4) recentelijke zon- of zonnebankbruining (ong. 4 weken na zonnen mag er behandeld worden)
5) keloïde (wild vlees) reactie van de huid na wondvorming (slecht helende wonde)
6) pace-maker of inwendige defibrillator
7) huidkanker en leukemie
8) na bestraling (omwille van overgevoeligheid van de huid) op de te behandelen zone
9) gebruik van bepaalde medicijnen. Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor daglicht, dus ook voor licht in het spectrum van de Energist-Ultra-VPL. Dit kan het geval zijn bij de volgende preparaten:
– Roaccutane, Iso-tretoine/vit. A-zalf; tegen acné (6 maanden na stopzetting medicatie behandelen)
– bepaalde anti-depressiva
– St. Janskruid (Hypercum)
– sommige antibiotica of peniciline
– het is nuttig om bij medicijngebruik steeds de bijsluiter te raadplegen teneinde u ervan te vergewissen of het preparaat al dan niet lichtovergevoeligheid kan veroorzaken. Bij twijfel: raadpleeg uw arts.
10) tatoeages (kunnen vervagen)
11) acute infecties en koorts
12) herpes en zona op de te behandelen zone
13) metalen in of net onder de huid op de te behandelen zone (piercings, pinnen, schroeven)
14) goudinjecties tegen artritis in gewricht: advies van arts vragen
15) hemofolie (erfelijke stoornis in bloedstolling)
Aandoeningen die positief reageren op VPL- behandeling:
– psoriasis
– acné
– eczeem
– pityriasis rosea
– rimpels en huidveroudering

Veel gestelde vragen:
Hoe verloopt de behandeling?
De haren van de te behandelen zone worden afgeschoren, zodat er enkel stoppeltjes overblijven. Dit is nodig om een betere geleiding van het licht te verkrijgen. Dan wordt een laagje geleidende en koelende gel aangebracht. Daarna wordt de lichtflitsbehandeling uitgevoerd. Binnen 2 à 4 weken zullen de meeste haren welke in de groeifase waren, uitgevallen zijn.
Hoe lang duurt een behandeling en wat voel je?
Elke flits duurt enkele milliseconden en geeft een licht tintelend gevoel. Daarbij komt uiteraard nog de tijd voor de voorbereiding, nl omlijnen van de te behandelen zone, het scheren, aanbrengen gel en na de behandeling het verwijderen van de gel en de omlijning.
Kunnen alle haren behandeld worden?
Voor alle lichtsystemen geldt: donkere haren op een witte huid zijn het makkelijkst te behandelen. De Energist heeft echter speciale programma’s voor lichtgekleurde haren en voor donkere huidtypes, zodat ook deze met succes kunnen behandeld worden. Toch blijft altijd gelden: de haren moeten donkerder zijn dan de huid om goede resultaten te bekomen.
Welke huidskleur komt in aanmerking?
Met de Energist kunnen we bijna alle huidtypes succesvol behandelen. De verschillende huidskleuren worden onderverdeeld volgens de schaal van Fitzpatrick: huidreactie na zonblootstelling.
Met de Energist behandelen we succesvol fototype I tot en met V. Fototypes IV en V zullen meer sessies nodig hebben omdat de instelling van het apparaat dient aangepast te worden aan de pigmentatie van de huid. Zelfs sommige fototypes VI zijn te behandelen op voorwaarde dat de haren donkerder zijn dan de huid. Dit is mogelijk dankzij het unieke en grensverleggende VPL-systeem van de Energist-Ultra.
Kunnen alle haren in één keer definitief verwijderd worden?
Het is onmogelijk om in één keer definitief te ontharen. Om dit te begrijpen is het goed om even stil te staan bij de haargroeifases: haargroei is geen continu proces maar verloopt in 3 fases
de groeifase: (anageen) een haar wordt gevormd op de bodem van de follikel en groeit naar buiten toe. Gemiddeld bevindt zich 30% in de groeifase
de overgangsfase: (catageen) een haar maakt zich los van de follikelbodem
de rustfase: (telogeen) een haar is helemaal los van de follikelbodem en groeit niet meer.
Enkel tijdens de groeifase zijn haren verbonden met hun groeicellen en bevat de haarbodem heel veel pigment. Daarom zijn enkel deze haren kwetsbaar voor lichtbehandeling! Dagelijks zijn er haren die overgaan van de groeifase via de overgangsfase naar de rustfase om uiteindelijk uitgestoten te worden op het moment dat de groeicellen een nieuw haar produceren. Meerdere behandelingen zullen dan ook nodig zijn om alle haren geflitst te krijgen tijdens hun groeifase en dus een permanente ontharing te realiseren.
Haar in groeifase: – haar is verbonden met de groeicellen
– haarbodem bevat veel pigment
– duur: van 1 tot 6 maand (afhankelijk van locatie)
– hoeveelheid: ± 30% van de waarneembare haren kwetsbaar voor lichtontharing
Haar in overgangsfase:
– haar maakt zich los van de groeicellen
– haarbodem raakt pigment kwijt
– duur: van enkele dagen tot enkele weken
– niet kwetsbaar voor lichtontharing
Haar in rustfase:
– haar is volledig los van de groeicellen
– haarbodem en haarwortel is kleurloos
– duur: van 1 tot 6 maand (afhankelijk van locatie)
– niet kwetsbaar voor lichtontharing
Terug naar de groeifase:
– nieuw haar wordt gevormd
– oud haar wordt uitgestoten
Hoeveel behandelingen zijn nodig?
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de haarkleur, de huidskleur, de dikte en de dichtheid van de haren en van de plaats van de haargroei om een definitieve haarreductie te bekomen. Per behandeling worden gemiddeld 15 à 25% van de totale beharing permanent verwijderd. Hoeveel behandelingen iemand nodig heeft hangt ook af van het beoogde resultaat. Compleet haarloos zijn is meestal een niet realistische verwachting. Er zullen altijd wat resthaartjes en donshaartjes (vellushaartjes) overblijven. Ook dient men er rekening mee te houden dat de hormoonhuishouding te allen tijde voor enkele nieuwe haren kan zorgen (vooral in het gelaat), welke eventueel met een onderhoudsbeurt te verwijderen zijn. In de medische rapporten spreekt men van succesvolle permanente ontharing wanneer men 80 à 90% haarreductie constateert. Met de Energist-Ultra krijgt men een dergelijk resultaat al na gemiddeld 5 à 8 behandelingen, bij donkere haren (bevatten eumelanine) op een lichte huid. Blonde en rode haren (bevatten pheomelanine) zullen gemiddeld meer behandelingen nodig hebben evenals donkere huidtypes. Opgelet! Om optimaal rendement te hebben is het zeer belangrijk dat de huid niet gebruind is vóór elke sessie, door zon of zonnebank. Bruinen zonder zon (met een self-tan product) mag wel, maar dient ook nagelaten te worden vanaf 10 dagen vóór elke behandeling.
Zijn er speciale voorzorgen nodig?
Ja!
1) epileren: het is belangrijk om minstens vanaf 4 weken voor de behandeling in het gelaat geen haren meer uit te trekken. Niet met pincet, ontharingswas of andere systemen. Voor het lichaam dient u minstens 8 weken voor de behandeling te stoppen met epileren. Scheren, knippen of ontharingscrème (vb. Veet) mag wel. Door uit te trekken kunnen haren voor enige tijd schijnbaar verdwenen zijn. Ze zijn echter niet vernietigd maar in een traumatische fase gebracht, welke tot +- 8 maand kan duren. Afwezige haren kunnen met geen enkel systeem van duurzaam ontharen (naaldepilatie, laser, IPL of VPL) behandeld worden; we moeten wachten tot de haren weer in de groeifase zijn.
2) zon en zonnebank: definitieve ontharing en een gebruinde huid gaan niet samen! Hoe meer de huid haar natuurlijke huidskleur benadert hoe beter. Als uw huid gebruind is door zon of zonnebank dient u enkele weken te wachten alvorens te starten. Op een gebruinde huid is het rendement van een behandeling heel wat zwakker omdat we de energiesterkte dienen aan te passen en bovendien riskeert u pigmentverschuivingen te krijgen als u de nodige wachttijd niet respecteert. (Om een gebruinde huid sneller haar oorspronkelijke kleur terug te laten krijgen, kan men regelmatig een peeling product gebruiken al of niet in combinatie met een blekingsproduct.) Ook na de behandeling is het beter 1 à 2 weken zonnebank te vermijden op de behandelde zones en bij zonnig weer de huid te beschermen met een zonneproduct met sunblock.
3) bleken: als men de haren bleekt met een blekingsmiddel dient men hiermee te stoppen minimum 2 weken voor de behandeling.
Veroorzaakt scheren stuggere haargroei?
Wetenschappelijk stelt men niet vast dat knippen of scheren van haren (welke bestaan uit dood haarschubmateriaal), enige informatie zou kunnen doorgeven aan de haarfollikels om dikkere en stuggere haren te produceren. Dr. Serge Coopman – dermatoloog, schrijft in zijn boek Heelhuids: “Het is een mythe dat de haren door het scheren feller zouden teruggroeien. Haar is immers geen gazon dat beter groeit naarmate je het vaker maait! Het is enkel zo dat de afgeschoren uiteinden wat stugger kunnen aanvoelen.” Vaak wordt ten onrechte gedacht dat scheren de haren sterker maakt, omdat scheren in ons denken geassocieerd wordt met baardgroei en mannelijkheid, en omdat direct na scheren de haaruiteinden stomp en stoppelig aanvoelen. Dit komt omdat na scheren (of knippen) de haren hun fijne puntje kwijt zijn en u dan eigenlijk het dikste gedeelte van de haren voelt. Geen nood, na enkele behandelingen zijn de haren verdwenen en de fijne lichte donsjes welke niet met lichtbehandeling te verwijderen zijn, hebben een korte levensduur .Na verloop van maximum een paar weken vallen ze uit, (rustfase), waarop een nieuwe groeifase volgt, waarbij ze weer een fijn, dun puntje hebben.
Hoe starten?
Tijdens een intakegesprek wordt u grondig geïnformeerd en wordt een analyse gemaakt van uw huidtype en haarkleur. (Haren niet vooraf scheren en zeker niet epileren.) Blijkt u in aanmerking te komen voor behandeling, dan krijgt u geheel vrijblijvend een prijsofferte (deze is afhankelijk van de oppervlakte van het te behandelen gebied). Tijdens dit informatiegesprek kan u een proefbehandeling ondergaan (ongeveer 5 cm²) op de door u gekozen zone. Deze proefbehandeling kost € 20,00 en wordt in mindering gebracht bij uw eerste behandeling. Na 4 weken komt u terug om het resultaat van de proefbehandeling samen te beoordelen. Slaat de behandeling aan, dan kan u zelf kiezen wanneer u met de behandeling wenst te starten. Bent u of wij nog niet overtuigd, dan kan u gratis nog een proefbehandeling uitproberen.
Wat zie je na een proefbehandeling?
De eerste dagen groeien de haren gewoon door. Na 2 weken beginnen de haartjes uit te vallen en na circa 3 à 4 weken zijn heel wat haartjes verdwenen op het behandelde gebied. De haren welke zich in de anagene fase (groeifase) bevonden op het moment van de behandeling zijn permanent verwijderd.
Hoe frequent moet men behandeld worden?
Na de eerste behandeling zal een groot deel van de haren uitvallen. Van de haren welke in de groeifase waren zullen nog weinig haartjes terug komen. Pas wanneer de volgende lichting haren in de groeifase zijn, is het nuttig om opnieuw te behandelen. Voor het gezicht is dit meestal na 4 à 6 weken, voor het lichaam tussen de 8 à 12 weken – afhankelijk van de locatie.
Hoe definitief is definitieve ontharing?
De haarfollikels die met het VPL-systeem vernietigd zijn, (vast te stellen door biopsie van de behandelde zone) kunnen nooit meer haartjes produceren. De groeicellen zijn “gecoaguleerd” wat betekent dat hun eiwitstructuren op microscopisch niveau onherstelbaar verkleefd zijn. De langste groeicyclus van een haartje is +/- 8 maand, dus als de beharing na de laatste behandeling 8 maand weg blijft, zijn de haarfollikels welke actief waren tijdens de behandeling voorgoed vernietigd. Hoewel blijvende permanente ontharing in veel gevallen mogelijk is, kunnen we niet garanderen dat er nooit meer één haar zal groeien. Er zijn helaas duizenden haarfollikels die inactief zijn, welke in een later stadium van ons leven actief kunnen worden door o.a. bepaald medicijngebruik, door wrijving of druk (zoals onder een gipsverband en onder riempjes van een helm), of door hormoonveranderingen zoals bij zwangerschap, menopauze of endocriene stoornissen (endocriene verstoorders zijn chemische stoffen die de werking van natuurlijke hormonen nabootsen. Voorbeelden van endocrienverstorende chemische stoffen zijn dioxines, PCB`s, fenolen en verscheidene pesticiden (waarvan de belangrijkste DDT is).
Vanaf welke leeftijd kan men behandeld worden?
Kinderen hebben donsbeharing, vellushaartjes genaamd. In de puberteit gaan onder invloed van hormonen verschillende delen van het lichaam een sterkere beharing vertonen: de terminale haren. Op ongeveer 18- jarige leeftijd heeft deze verandering zich voltrokken. Als men vóór deze leeftijd start met permanente ontharing kan men verwachten dat nog niet alle terminale haren gevormd zijn en wat nog niet is kan ook niet verwijderd worden.
Haren op moedervlekken, kan je die behandelen?
Neen. Het licht wordt immers geabsorbeerd door het bruine pigment, eerder dan dat de haarwortel erdoor geraakt wordt. Er wordt altijd rond moedervlekken heen gewerkt . Desgewenst kunnen haren op moedervlekken verwijderd worden met elektrische naaldepilatie (toestemming van arts is een vereiste).
Kan over ingegroeide haren heen behandeld worden?
Ja zeker! Ingegroeide haren en folliculitis (infectie van de haarzakjes) verdwijnen door behandeling met het VPL- systeem.
Is de behandeling veilig voor huid en lichaam?
Ja, een behandeling is volkomen veilig. De VPL-methode is een door tal van dermatologen en laserwetenschappers beproefde methode en goedgekeurde techniek voor permanente haarverwijdering. De Energist VPL voldoet aan de strengste veiligheids- en kwaliteitsnormen, waaronder: ISO 9001:2000, ISO 13485:1996, Ukas, Directive 93/42/EEC, CE, en in Amerika het FDA- certificaat. In de lichtflitsen zit absoluut geen schadelijke UV-straling, de schadelijke stralen van de zon en zonnebank. Evenmin produceert de Energist-Ultra onzichtbare straling, zoals bijvoorbeeld van een mobiele telefoon. Bovendien is de VPL-methode zeer specifiek: de lichtenergie komt alleen daar waar het moet: in het pigment van de haren, maximaal circa 5,5 mm diep in de huid, en enkel als daar een haarworteltje zit wordt er warmte opgewekt. Dankzij het unieke VPL-systeem is de Energist-Ultra het veiligste, efficiënte en snelste permanent ontharingssysteem dat er is.